Фестиваль аматорського мистецтва «Покутські джерела»

Фестиваль аматорського мистецтва «Покутські джерела»


Місце проведення: Вічевий майдан м. Тлумач
Час початку: 14:00
Дата проведення: 2010-01-24

Гостинне Покуття запрошує усіх жителів краю та сусідів завітати до міста Тлумача на урочисте відкриття ІІІ обласного відкритого фестивалю аматорського мистецтва «Покутські джерела».
Першим заходом у рамках фестивалю стане театралізоване дійство «Покутська розколяда», у якому візьмуть участь фольклорні гурти з усіх куточків області – смерековим шумом Карпат озвуться струни гуцульських музик, сплеском хвиль Дністра задзвенять голоси покутян, лагідною піснею зачарують серце чарівні бойківчанки. Святковий настрій подарують веселі колядки та щедрівки.
У святковому дійстві братимуть участь мистецькі аматорські колективи області з покутського регіону (Тлумацького, Снятинського, городенківського, Тисменицького, коломийського районів); виступлять з вітаннями мистецькі групи з інших регіонів – Гуцульщини (Надвірнянський р-н), Бойківщини (Калуський та Богородчанський райони) та Опілля (Рогатинський район). Всього до дійства задіяно 13 мистецьких аматорських колективів.
Очікуване число учасників становить більше 600 аматорів народного мистецтва, які задіяні у програмах народного вітання з Новим роком та Різдвом Христовим жителів Тлумаччини та гостей Покуття. Покутська розколяда проводиться з метою розвитку аматорського мистецтва, збереження автентики, відтворення різдвяних дійств, ознайомлення широких кіл громадськості з відомими аматорськими колективами.

Мітки: ,

Реклам на сайті

Реклама на сайті

Знайдіть свою подію

Календар подій

Коментарі

вверх