Вистава «Кастинг або Хто хотів Люстрації?»

Вистава «Кастинг або Хто хотів Люстрації?»

29 січня 2019, 18:00
17 лютого 2019, 13:00

facebook

Вистава – поєднання легкого розважального сюжету з гостротою шокуючого одкровення про тотальний контроль і особисту відповідальність кожного за все, що відбувається довкола. П’єса являє собою цитатну компіляцію з відомих творів В.Пелевіна, Г.Грекова, Ю.Муравицького, М.Жванецького.

Кастинг – це універсальна ситуація нашого життя. Ми всі, так чи інакше, проходимо певний відбір, і питання у тому, на що ми готові піти заради бажаних благ, де межа, за якою починається компроміс з совістю та гідністю. На які приниження та нелюдські вчинки готова йти людина заради того, щоб бути відібраною у «топ» суспільства.

Автор вистави пропонує кожному заглянути у власну душу і чесно запитати себе про особисті угоди з совістю. Розглядаються чіпляючі і спірні питання: яка «ціна» людини, якими підступними можуть бути ходи торгу за душу.

Протест героя проти системи і стає тим самим товаром і брендом, який шукають рекрутери системи; він проходить кастинг. Одною з головних проблем постає притаманна людині підсвідома чи свідома упевненість, що масове і модне – це краще, істинніше, ніж власне єство. Заради набуття високого життєвого статусу віддається у жертву індивідуальність.

Вистава йде на двох мовах: російській та українській. Ситуація двомовності на Україні історично була у силі не одне століття: польська це була мова, чи російська, чи якась інша, – заради отримання вищого статусу суспільство завжди обирало «привладну» мову.

Вистава тільки для дорослих

Реклам на сайті

Реклама на сайті

Знайдіть свою подію

Календар подій

Коментарі

вверх