Вистава «Солодка Даруся»

Вистава «Солодка Даруся»

02 жовтня 2018, 18:00

Вартість

80 грн

Купити квиток

Найкращі солодощі можуть перетворитись на гірку отруту, наймиліша людина – на ворога, любов – на прокляття. А німота буває сильніша від найгучніших слів. Односельці вважають німу Дарусю божевільною та подейкують, що їй не можна… цукерок. Приголомшуюче одкровення в принизливій пісенній оздобі, при тріпочучому, мов серце, світлі каганця.

Вистава, що стала подією в театральному житті України та примусила заговорити про Івано-Франківський театр. Краща, за словами авторки, постановка культового твору.

Вистава «Солодка Даруся» за однойменним романом лауреата Шевченківської премії Марії Матіос. Презентацію книжки (її наклад після чотирьох перевидань перевищив 100 тисяч) «Солодка Даруся» в Москві критика назвала «важливою реплікою в російсько-українському діалозі», тож, безперечно, її сценічне втілення також здатне зробити багато чого.
Прем’єра вистави «Солодка Даруся» відбулася 16 листопада 2008 року, як була дипломна робота випускників інституту мистецтв Прикарпатського національного університету. Виставу номіновано на здобуття Національної премії ім. Тараса Шевченка.

«Солодка Даруся» Марії Матіос
Тривалість: 2 год 50 хв

Режисура, сценічне рішення, музичне оформлення – Ростислав Держипільський
Пісенна режисура – Наталка Половинка
Пластика – Андрій Кирильчук

Реклам на сайті

Реклама на сайті

Знайдіть свою подію

Календар подій

Коментарі

вверх